The Story

This small one storey 10’x12′ modern addition to an existing Ottawa home provides a new rear entrance, interior storage and new a ground floor powder room.  The program also allows for a large partially screened exterior deck that animates the street scape and provides privacy for intimate dining.  With large barn doors that slide in-between a wood slated bench, a slit like mirror that’s slides behind a polished concrete sink and the shifting of scale in the exterior cladding this addition plays with and animates its small stature while also creating a tactile environment to engage with.

This addition achieved two Greater Ottawa Home Builder’s Awards in 2014: “Renovation $60,000 – $99,000” and “Custom Bathroom, 90 sq ft or less”.

CREDITS
Architect / Design – Linebox Studio inc.
Construction – The Lake Partnership
Photography – The General Studio & Andrew Geddes at Union Eleven